Ο Κωστάκης με τη μεγάλη μύτη

O Κωστάκης είχε πολύ μεγάλη μύτη. Για την ακρίβεια ο Κωστάκης είχε την πιο μεγάλη μύτη στην τάξη του. Ίσως και στο σχολείο ολόκληρο.

 Η μύτη του Κωστάκη ήταν τόσο μεγάλη, που όλη η τάξη τον κορόιδευε για το μέγεθός της. Ήταν τόσο μεγάλη που το μέγεθός της είχε αποτελέσει κέντρο συζητήσεων, αστείων, κοροϊδίας και καζούρας, σε βαθμό που οι συμμαθητές του Κωστάκη ανάλωναν αρκετή ώρα από τα διαλείμματά τους για να τον κοροϊδεύουν για το μέγεθός της μύτης σου. Παρατσούκλια όπως "ο μυτόγκας"  και ατάκες του τύπου "Κοιτάξτε! Το παιδί με την πιο μεγάλη μύτη στην τάξη" έπεφταν βροχή κάθε φορά που κάποιος έβλεπε τον Κωστάκη στο προαύλιο του σχολείου, ενώ δεν έλειπαν τα σχόλια σχετικά με τις υπερφυσικές ικανότητες που σίγουρα θα έχει μια τόσο μεγάλη μύτη.

Ο Κωστάκης δεν τους κρατούσε κακία σε κανέναν  γι' αυτό. Ποτέ δεν διαμαρτυρόταν και μάλιστα πολλές φορές και ο ίδιος γελούσε με τα αστεία που γινόντουσαν για το μέγεθος της μύτης του. Του το 'λεγε συνέχεια και η μητέρα του άλλωστε: "ποτέ σου να μην κρατάς κακία σε κανέναν και για τίποτα".

Ήταν μια φορά μονάχα, όταν είχε πρωτοείχε έρθει στο σχολείο, που είχε πει κάτι στη δασκάλα του για το ζήτημα με τη μύτη του και εκείνη εξήγησε σε όλα παιδιά με αυστηρό ύφος ότι "είναι ανεπίτρεπτο να κοροϊδεύουν τους συμμαθητές τους", μα εκείνα δεν σταμάτησαν να τον κοροϊδεύουν -μάλιστα άρχισαν να τον κοροϊδεύουν ακόμη περισσότερο. Τότε ήταν που ο Κωστάκης σκέφτηκε ότι μάλλον το να κοροϊδεύουν την μύτη του τους άρεσε τόσο πολύ που δεν θα σταματούσαν, και άρχισε και αυτός να γελάει με την μύτη του.



Μια μέρα, Κωνσταντίνου και Ελένης ήταν, ο Κωστάκης έφερε σε όλη την τάξη (συμπεριλαμβανομένης και της δασκάλας) γλυκά που είχε φτιάξει με τα χεράκια του και τα μοίρασε σε όλη την τάξη.

 Λίγη ώρα αργότερα όλη η τάξη  (συμπεριλααμβανομένης και της δασκάλας) έπεφτε νεκρή από το ποντικοφάρμακο που είχε βάλει ο Κωστάκης μέσα στα γλυκά.

"Ναι, τώρα δεν υπάρχει αμφιβολία, έχω την πιο μεγάλη μύτη στην τάξη", είπε ο Κωστάκης αφού σιγουρεύτηκε ότι όλοι στην τάξη του (συμπεριλαμβανομένης και της δασκάλας) είχαν πεθάνει.

Comments