Συμβουλές για ένα λαμπρό μέλλον

Πάρε ένα χαρτί, έτσι μεγάλο και γυαλιστερό, δεν έχει σημασία τι, χαρτί να ΄ναι κι ότι να ΄ναι, αρκεί να 'ναι γυαλιστερό, μην πάρεις μόνο ένα, πάρε κι άλλο, και μετά κι άλλο, μια στοίβα από χαρτιά, πάρε πολλά, παράχωσέ τα στα συρτάρια σου, στα ντουλάπια σου, κάτω από το μαξιλάρι σου, δώστα στους γείτονές σου, κάντα κορνίζα στο δωμάτιό σου, να τα βλέπεις συνέχεια, να τα σκέφτεσαι, δεν γίνεται να μην τα σκέφτεσαι, μέχρι να σου γίνουν έμμονη ιδέα, πρέπει να σου γίνουν έμμονη ιδέα. Χαρτιά πυκνά γραμμένα, κι επισήμως υπογεγραμμένα.

Τρέξε, πρόλαβε, μάζεψε, σύλλεξε, κυνήγησε το όνειρο, πούντο, νάτο, πρόσεξε, πάει να σου ξεφύγει, το μέλλον, που 'ναι, δεν το βλέπω, συγγνώμη μας τελείωσε πριν λίγο, δεν έχουμε μέλλον, να σας βάλουμε λίγο παρελθόν; Γύρισε στο παρελθόν, πρέπει να γυρίσεις το παρελθόν, αν και τώρα είναι καλύτερα, πρέπει όμως, δεν γίνεται αλλιώς, δεν μπορεί να γίνει αλλιώς, θυμίσου τους προγόνους σου, γίνε ο  άνθρωπος συλλέκτης - ο άνθρωπος κυνηγός στο σωτήριον έτος 2014.

Σύλλεξε. Σύλλεξε βεβαίωσεις για γεγονότα αβέβαια. Είναι ικανός, συνεργάσιμος,. πειθήνιος, πολύ πειθήνιος, υπακούει κάθε εντολή χωρίς σφάλματα και αντιρρήσεις, σκύβει το κεφάλι, σκύβει κι άλλο το κεφάλι, μπορεί να γλύψει μέχρι και το πάτωμα με σκυμμένο το κεφάλι, είναι αστείο, θέλετε να δείτε; Κυνήγησε. Κυνήγησε πιθανές υποσχέσεις για μια εξέλιξη υποθετική. Θα, σίγουρα, μπορεί, όταν, όταν και αν, ίσως, πιθανόν, θα έλεγα, θα σας ειδοποιήσουμε εμείς όταν και αν, δεν ξέρουμε, δεν μπορούμε να ξέρουμε, είναι και η κρίση βλέπετε.

Ξεροσταλιάζοντας στις ουρές των ευρέσεων μοναδικών ευκαιριών ζωής για πολλούς υποψήφιους, χτυπάμε το κεφάλι μας στον τοίχο - η σφοδρή σύγκρουση με την πραγματικότητα.


Comments