Ο κύριος Κ. στη ζούγκλα

Μια μέρα ο  κύριος Κ. έφτασε σε ένα πολύ πυκνό κομμάτι της ζούγκλας κυνηγημένος από ένα λιοντάρι.
Εκεί είδε ένα σοφό γέροντα με μακριά γενειάδα  ο οποίος είχε ξαπλώσει στον κορμό ενός δέντρου. Από την άνεση με την οποία καθόταν φαινόταν σαν η ζούγκλα να ήταν το σπίτι του.

Καθώς άκουγε το λιοντάρι να πλησιάζει όλο και πιο πολύ, ο κύριος Κ. ρώτησε τον σοφό γέροντα αν ήξερε κάποιο μονοπάτι μέσα στη ζούγκλα για να μπορέσει να ξεφύγει ή να κρυφτεί από το λιοντάρι.
Ο σοφός γέροντας τον προειδοποίησε να μην συνεχίσει να τρέχει στο πυκνό κομμάτι γιατί ήταν γεμάτο λάκκους σκεπασμένους με ψεύτικες φυλλωσιές που είχαν φτιάξει οι κυνηγοί για να παγιδεύουν τα λιοντάρια.
 Του είπε ακόμη ότι ο μόνος τρόπος να ξεφύγει από το λιοντάρι και από τις παγίδες ήταν να πετάξει ψηλά.

Ο κύριος Κ. απάντησε στο γέροντα ότι δεν ήξερε να πετάει και τον ρώτησε αν γινόταν να έρθει μαζί του για να του δείξει πως να αποφύγει τις παγίδες των κυνηγών.
Ο σοφός γέροντας έγνεψε αρνητικά και επανέλαβε ότι έπρεπε να πετάξει ψηλά.

Νιώθοντας το λιοντάρι να βρίσκεται επικίνδυνα κοντά, ο κύριος Κ. αποχαιρέτισε τον σοφό γέροντα και άρχισε να τρέχει μέσα στο πιο πυκνό κομμάτι της ζούγκλας.
Δεν πέρασαν παρά λίγα λεπτά, και  ο κύριος Κ., πάνω στην βιασύνη και την απροσεξία του έπεσε μέσα σε ένα από τους λάκκους που είχαν σκάψει οι κυνηγοί για τα λιοντάρια.

Κάποιες ώρες αργότερα, ο κύριος Κ. είδε τον σοφό γέροντα να τον κοιτάει από ψηλά με επιπληκτικό ύφος.
Ο κύριος Κ. χαμογέλασε για την τύχη του και τον παρακάλεσε να τον βοηθήσει με κάποιο τρόπο να βγει από τον λάκκο. Ο σοφός γέροντας έγνεψε αρνητικά και του είπε ότι ο μόνος τρόπος ήταν να πετάξει ψηλά έξω από τον λάκκο.
Ο κύριος Κ. του υπενθύμισε πως δεν ήξερε να πετάει και ο σοφός γέροντας έφυγε.

Μερικές μέρες αργότερα, ο κύριος Κ. πέθανε από τη δίψα και την πείνα. 

Comments