Νόμος & Τάξη

 5 η ώρα. Χαράματα. Μπαίνουν στο σπίτι σου. Δεν χτυπούν. Σπάνε την πόρτα. Γιατί; Κάτι ψάχνουν. Κάτι θα 'χεις. Τί ψάχνουν; Εσύ ξέρεις. Εσύ το έχεις. Μην κάνεις πως δεν ξέρεις. Ξέρεις τί έχεις. Ξέρεις τί ψάχνουν.

"ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ;". Φωνάζουν. Αναρωτιέσαι. Μην κάνεις πως δεν ξέρεις. Ξέρουν ότι ξέρεις. Αναποδογυρίζουν έπιπλα. Αδειάζουν συρτάρια με δύναμη στο πάτωμα. Σπάνε τις πόρτες και ψάχνουν όλα τα δωμάτια. Κάνουν το σπίτι φύλλο και φτερό. Ένας χοντρός αστυνομικός αποφαίνεται. "Δεν υπάρχει τηλεόραση". Αυτό είναι. Έγκλημα. Παράβαση λίγο χειρότερη από φόνο. "Απαγορεύεται μην έχω τηλεόραση;". Ένας άλλος αστυνομικός σε χτυπάει με την ανάποδη μεριά του γκλομπ. "ΜΗΝ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΕΞΥΠΝΟ!" Άμα δεν έχεις τηλεόραση, δεν μπορείς να ακούς την φωνή της κυβέρνησης. Άμα δεν έχεις τηλεόραση, αγνοείς την κυβέρνηση. Άμα δεν έχεις τηλεόραση, είσαι παραβατης. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Δεν μπορεί να μην ήξερες. Κάνεις ότι δεν ήξερες. Ο αντίστοιχος νόμος έχει πάνω από 4 ώρες που ψηφίστηκε.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ένας άλλος έρχεται κρατώντας κάτι πράγματα που έχουν γράμματα πάνω τους.Τετράδια. Χαρτιά. Βιβλία. Οι αστυνομικοί τρελαίνονται. Έχεις βιβλία. Δεν έχεις τηλεόραση και έχεις βιβλία. Είσαι εγκληματίας πρώτου βαθμού. Οι ιδέες είναι πιο επικίνδυνες από τα όπλα.  Είναι γνωστό. Είσαι επικίνδυνος. Είσαι επικίνδυνος για το κοινωνικό σύνολο. Ο αστυνομικός που σε χτύπησε, σε ξαναχτυπά. Αυτή τη φορά στο κεφάλι. "ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΑ, Ε; "Σου 'ρχεται να πεις κάτι. Το σκέφτεσαι ξανά. Σιωπή. Βρίσκουν και άλλα. Ένας άλλος φέρνει κάτι σιδερένια μαχαιροπήρουνα. Αιχμηρά Αντικείμενα. Ένας άλλος φέρνει μπιτόνι με πετρέλαιο. Εύφλεκτο υλικό. "ΤΙ ΤΟ ΘΕΣ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΡΕ ΑΡΧΙΔΙ; ΕΙΣΑΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ ΡΕ; ΜΙΛΑ ΡΕ!". Δυο ανάποδες γκλοπιές στο πρόσωπο. "Ρε παιδιά, να, να, ζεσταθ..." ψελλίζεις. Μια κόβει την φράση απότομα. "ΜΕ ΤΙ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΕΙΣ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ; ΑΣΤΑ ΣΑΠΙΑ ΡΕ, ΠΟΣΕΣ ΒΟΜΒΕΣ ΕΧΕΙΣ ΦΤΙΑΞΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ, ΡΕ;" Δύο - τρεις αστυνομικοί σε κλωτσάνε.

Ο 12χρονος γιος σου ξεπροβάλλει στο διάδρομο. Η φασαρία τον ξύπνησε. Τρίβει τα μάτια του. "Μπαμπά;"

Η απάντηση είναι άμεση. Ένας αστυνομικός τον πυροβολάει. Στο κεφάλι. Εσύ ούτε είδες, ούτε άκουσες τίποτα. Έχεις ήδη πέσει αναίσθητος από ξύλο.



Ειδήσεις των 8.

  "Η αστυνομία, κατά τη διάρκεια μιας πολύ ριψοκίνδυνης επιχείρησης, κατάφερε να εξαρθρώσει επικίνδυνη σπείρα τρομοκρατών. Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής, ένας τρομοκράτης ο οποίος προσπάθησε να επιτεθεί στους αστυνομικούς, τραυματίστηκε θανάσιμα."

"Ευχαριστούμε την αστυνομία για το έργο της. Υποσχόμαστε ότι το σχέδιο επιβολής του νόμου σε όλη την χώρα, θα προχωρήσει κανονικά. Για τη διατήρηση της νομιμότητας. Για την ασφάλεια της χώρας μας. Για την ασφάλεια όλων των νόμιμων Ελλήνων πολιτών.", δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης. 

Comments