Κρύο ντους

 Με μια αποφασιστική κίνηση, έσπρωξε τον μοχλό με την μπλε βούλα όσο πιο μέσα γινόταν. Ύστερα σήκωσε το ακουστικό πάνω από το σώμα του και έγειρε το κεφάλι του προς τα πίσω. Πολλοί παγωμένοι πήδακες χείμηξαν προς το πρόσωπό του και δημιούργησαν τα πρώτα παγωμένα ρυάκια που άρχισαν να διασχίζουν με ορμή όλο του το σώμα. Εκείνος έκλεισε τα μάτια του. Και χαμογέλασε.

Ήταν εκείνες οι στιγμές, στο κρύο ντους, στο κλειστό μπάνιο, που ένιωθε τον χρόνο να παγώνει. Ήταν εκείνες οι στιγμές, που ένιωθε ότι ο κόσμος γύρω του έπαυε να υπάρχει, έχανε κάθε υπόσταση, ,κάθε σημασία, και το μόνο που υπήρχε στ'αλήθεια, το μόνο που είχε σημασία, ήταν εκείνος, και το κρύο ντους μέσα στο κλειστό μπάνιο. Ήταν εκείνες οι στιγμές που το παγωμένο νερό καθάριζε το μυαλό του από κάθε σκέψη και έγνοια. Και το μόνο που ένιωθε, το μόνο που αισθανόταν, το μόνο που σκεφτόταν, ήταν το κρύο νερό που αγκάλιαζε το γυμνό του σώμα.

Ήταν εκείνες οι στιγμές που διαρκούσε το κρύο ντους που το μυαλό του καθάριζε,  που δεν άνηκε πουθενά,  που δεν είχε έννοιες, υποχρεώσεις, όνειρα, χώρο και χρόνο, τότε που ήταν οι πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής του. Και ίσως να προσέθετε, χωρίς υπερβολή, ότι σιγά - σιγά γινόντουσαν και οι μόνες ευτυχισμένες στιγμές της ζωής του.

Μια ξαφνική διαύγεια τον πλημμύρισε ταυτόχρονα με το κρύο νερό. Με αργές κινήσεις, έστρεψε τον μοχλό με την μπλε βούλα προς την αντίθετη φορά. Ύστερα, άφησε το ακουστικό να πέσει  και βγήκε από ντους. Προχώρησε με αργά διστακτικά βήματα, ενώ οι σταγόνες γλιστρούσαν από το βρεγμένο γυμνό του κορμί και διαλυόντουσαν με ανεπαίσθητους ήχους στο πατωμα.

Πλησίασε την αποθήκη του σπιτιού, ενώ γυναικείες φωνές έφταναν στα αυτιά του, σαν από κάπου μακριά. Ύστερα με αργές αλλά σταθερές κινήσεις, έβγαλε την παλιά κυνηγετική καραμπίνα του παππού του, την γέμισε, την όπλισε, ακούμπισε την κάννη της στο σαγόνι του και τίναξε τα μυαλά του στον αέρα.

Ναι, το να καθαρίζεις το μυαλό σου είναι το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο, είχε καταλήξει.

Λίγο πιο μετά, η γυναίκα του βγήκε από το δωμάτιό της και πλησίασε την αποθήκη. Αφού παρατήρησε για λίγα λεπτά το πτώμα του συζύγου της, έβγαλε έναν κουβά και σφουγγαρίστρα, και άρχιζε να σκουπίζει το δωμάτιο από τα αίματα.

Το κρατάς το σπίτι σου καθαρό είναι το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο, είχε καταλήξει εκείνη.

Comments